Ga je tegels wippen en vervangen door groen? Zorg er dan voor dat je de tegels aanmeldt bij de nationale Tegelteller. Dit jaar gaat Geldrop-Mierlo namelijk de strijd aan met andere gemeenten tijdens het NK Tegelwippen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat onze omgeving groener en mooier wordt. Het Nederlands Kampioenschap loopt van 21 maart tot 31 oktober. 

Gewipte tegels opgeven 

Voor een tegel mag worden opgegeven als 'gewipte tegel' moet er aan een paar voorwaarden worden voldaan

  • Een tegel is 30x30 cm. Alle stenen die kleiner of groter zijn worden omgerekend naar dit formaat.
  • Wip de tegels uit je eigen tuin en niet uit de openbare ruimte. 
  • Vervang de tegel door groen 

Geef je gewipte tegels op

Lever je tegels gratis in

Je kunt je gewipte tegels gratis inleveren bij de Milieustraat. Het enige wat je daarvoor nodig hebt een bevestigingsmail van het NK tegelwippen, zodat we zeker weten dat je de tegels aangemeld hebt en dus meedoet aan het NK tegelwippen. 

Wip je 11 tegels of meer? Dan krijg je een bon waarmee je bij GroenRijk een gratis plantje mag uitkiezen. 

Actie samen met GroenRijk 

Van 19 tot en met 29 april en van 31 mei tot 9 juni 2024 kun je de tegels ook gratis inleveren bij GroenRijk in Geldrop. Neem de bevestigingsmail van het NK tegelwippen mee als bewijsje. 

In ruil voor het inleveren van de tegels krijg je een plantje cadeau! 

Het klimaat gaat de komende jaren veranderen, ook in Geldrop-Mierlo. Door hogere temperaturen krijgen we in de toekomst steeds vaker lange periodes van hitte en droogte, afgewisseld met hevige regenbuien. Het resultaat is wateroverlast en hittestress. Om er voor te zorgen dat we hier zo min mogelijk last van hebben zetten we als gemeente onder andere in op vergroenen. Groen zorgt namelijk voor verkoeling, in tegenstelling tot tegels die warmte vasthouden en 's avonds weer uitstralen. Groen zorgt bovendien ook voor betere afwatering en houdt water beter vast in de grond, wat weer goed is tegen verdroging van de grond. Last but not least ziet het er ook nog eens veel mooier uit. Je kunt hierbij helpen door mee te doen aan het NK Tegelwippen.

Lees hier meer over het vergroenen van uw tuin