Geen voortuin maar wel groene vingers? Leg een geveltuintje of boomtuintje aan.  Mensen zonder voortuin kunnen op deze manier toch een eigen stukje begroeiing aanplanten en onderhouden.

Een geveltuintje maak je gemakkelijk door groen aan te planten in een strook tegen de voorgevel of schutting van een woning. Een boomspiegel is de vierkante ruimte die ligt rondom een boom op de stoep. Je kunt hier een klein tuintje van maken door er plantjes in te zetten.

Deze kleine tuintjes fleuren niet alleen de straat op, maar zijn ook nog goed voor de biodiversiteit en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het groen laat regenwater beter weglopen en zorgt voor verkoeling, omdat het minder warmte vasthoudt dan tegels of beton.

 

Spelregels

Niet iedere woning komt in aanmerking voor een geveltuintje. Er gelden enkele voorwaarden: 

  • Je woning moet aan de voor-en zijkant rechtstreeks grenzen aan openbaar gebied 
  • De stoep moet breed genoeg zijn 

Lees alle spelregels 

Geïnteresseerd? Je kan je zich inschrijven via onderstaande knop. Zodra de aanvraag is goedgekeurd nemen we contact met je op. Wij komen de nieuwe gevel- of boomspiegeltuin klaar maken voor beplanting, zodat u vervolgens zelf aan de slag kunt.

Inschrijven 

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Yente van den Dungen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (040) 289 37 38.

Bloemenzaadjes nodig voor in uw nieuwe tuintje? 

Als eerste van Oost-Brabant hebben we in onze gemeente een zadenbibliotheek, waaruit je gratis zaadjes kan meenemen. Later kun je zaadjes die je jezelf hebt geoogst weer terugschenken zodat anderen er plezier van hebben. De zadenbibliotheek is een initiatief van IVN Geldrop en Bibliotheek Dommeldal

Je vindt de grote kast met biologische zaadjes in de bibliotheek in Geldrop.