Zien wat er gebeurt met jouw energieverbruik en jouw energierekening als je bijvoorbeeld je woning isoleert en/of een warmtepomp gaat gebruiken? De rekentool, ontwikkeld door een groep enthousiaste buurtbewoners uit Kerkakkers en Coevering, helpt hierbij. 

De rekentool is een excelbestand dat je kunt downloaden en zelf kunt invullen. Door eigen gegevens in te voeren kun je berekenen wat er gebeurt met het energieverbruik en de energierekening als je jouw woning isoleert en/of overstapt naar een andere warmtevoorziening zoals bijvoorbeeld een warmtepomp. 

De tool is ontwikkeld in het kader van het onderzoek naar alternatieven voor aardgas in Kerkakkers en Coevering, maar ook toe te passen op andere woningen. 

Hulp nodig? 
In principe kan men de tool zelf invullen, maar het kan ook fijn zijn om hier wat hulp bij te krijgen. Hiervoor kan je een energiecoach van het EnergieHuis Slim Wonen inschakelen. Zij kunnen je ook helpen met andere vragen, bijvoorbeeld wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van jouw huis en waar je allemaal op moet letten. 

De tool is te downloaden op https://samenduurzaam.geldrop-mierlo.nl/onderzoek-kerkakkers-en-coevering-aardgasvrij