Dit jaar doet Geldrop-Mierlo weer mee aan het NK tegelwippen. Samen met inwoners wippen we zo veel mogelijk tegels en vervangen we ze door groen. Vanaf 31 mei tot en met 9 juni  mogen jouw tegels gratis worden ingeleverd bij GroenRijk Geldrop. Lees hieronder wat je daar voor moet doen. 

Vorig jaar wipten we 1277 tegels. Dat kan beter! Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in de eigen voor-, achter-, of geveltuin en die te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Iedere tegel telt. Vorig jaar merkten we dat veel inwoners wel meer groen in de tuin willen, maar niet weten waar ze de tegels vervolgens moeten laten. Daar hebben we dit jaar een oplossing voor bedacht. 

Speciale actie bij Groenrijk van 31 mei tot en met 9 juni 

Gedurende tien dagen mag je de tegels ook gratis inleveren in de container bij GroenRijk Geldrop. Het enige wat je hoeft te doen is de tegels aan te melden via www.nktegelwippen.nl en de ontvangstbevestiging mee te nemen naar GroenRijk. In ruil voor de tegel(s) mag je dan een plantje uitkiezen. 

Lever de tegels gratis in bij de milieustraat 

Het is dit jaar ook mogelijk om de tegels gratis in te leveren bij de Milieustraat. Dit kan tot en met 31 oktober. Ook hiervoor neem je een ontvangstbevestiging mee als bewijs. Als je 11 tegels of meer wipt krijg je daar een cadeaubon waarmee je bij GroenRijk een gratis plantje mag uitzoeken. 

Wel groene vingers maar geen voortuin? 

Je kan ook tegels (laten) wippen voor uw huis en een geveltuin aanleggen. Dit is niet alleen goed voor de dieren in de buurt en goed tegen de warmte, maar laat de straat er ook nog een stuk leuker uitzien. Als je een aanvraag hebt gedaan en deze is goedgekeurd, haalt de gemeente de tegels weg en maakt de geveltuin plantklaar. Jij mag de plantjes en het tuintje onderhouden. 

Ga naar https://samenduurzaam.geldrop-mierlo.nl/biodiversiteit voor meer informatie en de voorwaarden. Vragen? Mail dan naar samenduurzaam@geldrop-mierlo.nl