Als je overweegt een (hybride) warmtepomp aan te schaffen, zullen er veel vragen in je opkomen. Bijvoorbeeld: hoe werkt zo’n ding, en welke is geschikt voor mijn woning? Wat moet er in mijn woning veranderen voordat ik een warmtepomp laat installeren? Wat als ik een airco neem? Hoe zit het met mijn douchewater? Is het betaalbaar? Op al deze vragen en nog veel meer krijg je antwoord tijdens de themabijeenkomst op dinsdag 16 april van 19:30u tot 21:30u in het Mierles Huukske in Mierlo.

 

Warmtepomp: goedkoper en (bijna) gasloos verwarmen
Een warmtepomp vervangt je cv-ketel, of werkt met de cv-ketel samen. Dat laatste noemen we een hybride warmtepomp. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt veel gratis warmte uit de lucht. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Met een warmtepomp heb je minder gas nodig of kun je helemaal van het gas af. Dat is goed voor het klimaat, en het betekent ook dat je geld bespaart op je energierekening. Elk huis is in principe geschikt voor een warmtepomp, maar hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe groter de besparing.

Subsidie
Een warmtepomp is niet goedkoop. Toch hoef je je niet direct zorgen te maken over de financiering. Tijdens de themabijeenkomst krijg je handige tips én kom je te weten welke subsidie beschikbaar is voor het aanschaffen van een warmtepomp. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten. Daarnaast wordt uitgelegd hoeveel je gaat besparen ten opzichte van verwarmen met gas.

Meer weten? Kom naar de themabijeenkomst
Meld je gratis aan via www.energiehuisslimwonen.nl/themabijeenkomsten